Firmamız, Sineklik, Alüminyum Fitil ve Fıratpen ürünleri servis hizmetlerinde uygun çözümler sağlamaktadır.
1-Pencere kanat ayarının bozulması;
Genelde kanat ayarında kullanılan takozların yerinden oynaması sebebiyle kanat sarkabilmektedir. Takoz ayarlarının yapılarak silikonlanması gerekmektedir.
2-Kolun işlevini yitirmesi;
Uzun süreli kullanım, yanlış kullanım, darbe vb. etkenlere bağlanabilir. Bu durumlarda kolu değiştirmek gerekir.
3-Menteşelerin işlevini yitirmesi;
Belli sebeplere bağlı olarak zamanla işlevini yitirmiş olabilir. Bu tür durumlarda mevcut ürünle çözüm yolu denenmeli, buna imkan yoksa yeni menteşe ile değişim yapılmalıdır.
4-İspanyoletlerin çalışmaması;
Belirli aralıklarla bakımlarının yapılmaması, yanlış kullanım ve zamana bağlı olarak arızalanabilir. Bu durumlarda şayet mevcut ispanyoletle sorun çözülemiyorsa yeni ürün değişimi yapılmalıdır.
Kapıda da penceredeki gibi,
- Kanat ayarının bozulması,
- Kolun işlevini yitirmesi,
- Menteşelerin işlevini yitirmesi,
- İspanyoletlerin çalışmaması arızalarıyla karşılaşmaktayız.
Bazı durumlarda barelin yuvaya oturmamasından ve barel arızasından dolayı ispanyolet kilitleme yapamaz. Bu durumlarda bareli değiştirmek gerekir.
Kapı ispanyoletleri kol yukarıya çevrilerek kilitlenmektedir. Kol kaldırılmadan kilitlenmeye çalışılırsa ispanyolet arızaları meydana gelir.
Nakliye ve montaj esnasında oluşabilecek kirlenmeler nedeni ile yüzeyde biriken kum ve benzeri katı partiküllerin profil yüzeyine zarar vermesini engellemek için temizlik dikkatli yapılmalıdır. Profil yüzeyindeki boya, harç gibi malzemeler kurumadan hemen temizlenmelidir. Temizleme işlemi, profil yüzeyini kazımadan yapılmalıdır. Özellikle aksesuar ve cam yüzeyine sıçrayan kireç veya çimento gibi inşaat malzemeleri, yüzeyde reaksiyona girebileceği için geciktirilmeden temizlenmesi gerekir. Profiller temiz bir bez ile sulandırılmış, katı partikül içermeyen sıvı deterjan kullanılarak temizlenmelidir.
Temizlik işleminin, yüzey aşındırıcı kimyasallar (aseton, metilen klorit, tiner vb.) ile yapılmasından kesinlikle kaçınılmalıdır.
Lamine kaplamalı (renkli / ahşap desenli) pencerelerin temizliği nemlendirilmiş bez ile yapılmalıdır.
Tüm dünyada enerji ihtiyacı, nüfus artışı ve tüketime paralel olarak artmaktadır. Çok miktardaki enerji tüketimi nedeni ile doğal enerji kaynakları azalmakta dolayısı ile enerji maliyeti de yükselmektedir. Ülkemizde kullanılan enerjinin yüzde 32’si binalarda tüketilmektedir. Konutlarda tüketilen enerjinin büyük bir kısmının ısıtma ve soğutma amaçlı olması, binalarda ısı yalıtımı ile sağlanacak enerji tasarrufunun önemini vurgulamaktadır. Yapılardaki ısı kaybının, yüzde 28’i yeterli yalıtım özelliklerine sahip olmayan pencerelerden gerçekleşmektedir. Dolayısı ile pencereler, binayı sadece estetik olarak tamamlamak ile kalmaz, ısı ve ses yalıtımında da çok önemli rol oynamaktadır. Bir pencerenin termal yalıtımı pencereye ait U değeri (ısı iletim katsayısı) olarak ifade edilmektedir. U değeri yapı malzemesinin, ısıyı nasıl taşıdığını göstermektedir. Isı iletim katsayısının (U değeri) azalması, malzemenin ısıyı daha zor naklettiğini, dolayısı ile daha yalıtkan bir malzeme olduğunu ifade etmektedir.